Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

COVID-19 oltás

OLTASSA BE NAGYSZÜLEIT!

A járvány jelenlegi fázisának egyik legfontosabb feladata az, hogy a lehető leggyorsabban minél több idősebb embert oltsanak be, mivel a COVID-19 okozta elhalálozások kb. 90%-a a 60 év felettieket érinti. Szeretnénk megkérni Önöket, hogy segítsenek nekik ebben.

A nagyszülők felhívása – főként ezekben az időkben – már magában egy jó ötlet. Örömet szereznek nekik és ha felajánlják nekik az oltás lehetőségét és segítenek az oltásra való regisztrálásuk során, döntő módon segítenek abban, hogy:

– megvédjék nagyszüleiket,

– tehermentesítsük kórházainkat és segítsünk az egészségügyi dolgozóknak,

– felgyorsuljon a regisztráció és az oltás és hogy így mielőbb megnyíljon a további korosztályok oltásának lehetősége,

– mielőbb visszatérjünk a normális életbe – nyitva tartó vendéglátóhelyekkel, koncertekkel, nyári szabadságokkal, és hogy újra találkozhassunk.

Nagyszüleiket vagy szüleiket – vagy bármilyen más, 50 év feletti személyt – a következő elérhetőségen regisztrálhatják: www.korona.gov.sk

A vakcinákra és a COVID-19-re vonatkozó fontos információkat a következő weboldalon találja: www.slovenskoproticovidu.sk

Ha szeretné beoltatni magát, de nem tudja, hogyan, forduljon a községi hivatal alkalmazottaihoz, akik segítenek Önnek jelentkezni az oltásra.

Köszönjük!