Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Koronavirus

Változás Covid-19 a tesztelésben

Változás a tesztelésben a Szlovák Vöröskereszt által biztosítva Ollétejedben az 507-es házszám alatt 2022.04.25-től (hétfőtől)

PCR + Antigén tesztelés

HÉTFŐ od 7:30 do 09:30 hod.

 CSÜTÖRTÖK  od 7:30 do 9:30 hod.

SZOMBAT od 7:00 do 9:40 hod.

Felhívás RÚVZ DS Omicron

A Dunaszerdahely-i Területi Közegészségügyi Hivatal felhívja a lakosság figyelmét az OMICRON variáns gyors terjedésére járásunkban.

Ezért mindenkit arra kér, hogy fokozottan ügyeljen a higiéniai szabályok méginkább betartására és kerüljék a nagyobb csoportosulásokat!

Amennyiben érintkezett fertőzött személlyel, az 5. nap után egyénileg, regisztrációval kérheti az  RT-PCR tesztelést a következő weboldalon keresztül: www.korona.gov.sk

3. védőltás

Nyékvárkony község értesíti falunk lakosságát, hogy 2021. december 15-én 9:00 órától a nyékvárkonyi kultúrházban a koronavírus elleni 3. védőltás felvételét biztosítja a Pfizer és az AstraZeneca vakcinával.

A védőoltás felvételére szükséges előre regisztrálni az o.u.vrakun@post.sk e-mail címen 2021. december 10-ig, melyben szükséges feltünteteni a következő adatokat: név, cím, születési szám, egészségügyi biztosító nevét, ill. az Önök elérhetőséget.

Koronavírus elleni oltás

Értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy szeretnénk megszervezni Nagymad lakosságának a koronavírus elleni oltását.

Amennyiben szeretné ha Ön is megkapná az oltóanyagot, kérjük jelezze érdeklődési szándékát a helyi községi hivatalban 2021. július 8-ig, csütörtökig személyesen vagy az alábbi telefonszámon: 031/551 31 26 vagy e-mailban az info@obecmad.sk címen.

Köszönjük.

Covid-19 tanácsadás

Kukkónia Polgári Társulás

A Kukkonia polgári társulás 2020-ban indította el a Kukkonia Caritas kezdeményezést, melynek egyik célja a közösségi összefogás és a kölcsönös segítség. A tavalyi évben a társulás a kezdeményezés keretén belül támogatta a helyi kultúrát, a nyékvárkonyi templomot, a dunaszerdahelyi gyermekotthont, illetve egészségügyi eszközökkel segítette a felvidéki településeket. 2021 tavaszán pedig elindította a Covid-19 tanácsadás aloldalt, melynek célja, hogy információkkal, tanácsokkal segítse az embereket a pandémia idején.

http://www.kukkonia.sk/ weboldalon összegyűjtöttük a koronavírus járvánnyal kapcsolatos tudnivalókat. Szakorvosok, körzeti orvosok és egyéb szakemberek mondják el, mit érdemes tudni, mire kell odafigyelni a megelőzéssel, a betegséggel és a poszt coviddal kapcsolatban. Az információkat a https://kukkonia.sk/hu/kukkonia-caritas oldalon érhetik el. A világjárvány okozta helyzet mindenkinek új, emiatt gyakran érezzük magunkat tanácstalannak. Ilyenkor minden információ, minden jó tanács sokat ér. Segítsünk egymásnak, mert együtt erősebbek vagyunk!

COVID-19 oltás

OLTASSA BE NAGYSZÜLEIT!

A járvány jelenlegi fázisának egyik legfontosabb feladata az, hogy a lehető leggyorsabban minél több idősebb embert oltsanak be, mivel a COVID-19 okozta elhalálozások kb. 90%-a a 60 év felettieket érinti. Szeretnénk megkérni Önöket, hogy segítsenek nekik ebben.

A nagyszülők felhívása – főként ezekben az időkben – már magában egy jó ötlet. Örömet szereznek nekik és ha felajánlják nekik az oltás lehetőségét és segítenek az oltásra való regisztrálásuk során, döntő módon segítenek abban, hogy:

– megvédjék nagyszüleiket,

– tehermentesítsük kórházainkat és segítsünk az egészségügyi dolgozóknak,

– felgyorsuljon a regisztráció és az oltás és hogy így mielőbb megnyíljon a további korosztályok oltásának lehetősége,

– mielőbb visszatérjünk a normális életbe – nyitva tartó vendéglátóhelyekkel, koncertekkel, nyári szabadságokkal, és hogy újra találkozhassunk.

Nagyszüleiket vagy szüleiket – vagy bármilyen más, 50 év feletti személyt – a következő elérhetőségen regisztrálhatják: www.korona.gov.sk

A vakcinákra és a COVID-19-re vonatkozó fontos információkat a következő weboldalon találja: www.slovenskoproticovidu.sk

Ha szeretné beoltatni magát, de nem tudja, hogyan, forduljon a községi hivatal alkalmazottaihoz, akik segítenek Önnek jelentkezni az oltásra.

Köszönjük!

Információk a COVID-19 országos teszteléséről

Tájékoztatjuk kedves lakosainkat, hogy a COVID-19 ingyenes tesztelésére községünkben 2020. NOVEMBER 1-én, vasárnap 7:00 órától 22:00-ig kerül sor a nagymadi művelődési otthonban.

A tesztelésen való részvétel nem kötelező, de ajánlott.

A tesztelésre szükséges magukkal hozniuk a személyi igazolványukat és a betegbiztosítási kártyát!

Tekintsék meg a mintavétellel kapcsolatos tájékoztató videót: https://spolocnazodpovednost.mil.sk/data/disk/video/Detailny_popis_zostavenia_odber_miesta.mp4

FÉKEZZÜK MEG EGYÜTT A VÍRUS TERJEDÉSÉT! TARTSUK BE AZ ELŐÍRÁSOKAT!