Rendőrségi közlemény

Ezúton szeretném újból az Önök segítségét kérni, óvjuk meg együtt az egyedül élő és idős személyeket az Önök falvaiban, városaiban. 

A félelem és a terjedő COVID 19 betegség bizonytalanságot kelt főleg az idős személyekben. Az információhiány és a jóhiszeműség együttese nagyon gyorsan áldozattá teheti a nyugdíjasokat. 

Információink vannak olyan esetekről, amikor ismeretlen személyek telefonon keresztül megkeresik az időseket, azzal az ürüggyel, hogy közeli hozzátartozójuk kórházban fekszik a Covid osztályon és súlyos állapotba került. Azonnal a megfelelő gyógyszerekkel kell kezelni, amelyeket meg kell fizetni. Nagyon fontos tudatni az idősebbik generációnkkal, hogy a kórházban a gyógyszerellátásért nem kell fizetni.

Ilyen esetekben, először is ellenőrizni kell az információkat a családon belül, majd a rendőrséghez fordulni (hívni a 158-as telefonszámot)

A Covid 19 betegséggel kapcsolatban a rendőrség nyilvántart olyan eseteket is, amikor a csaló védőmaszkot, fertőtlenítő termékeket ajánl, vagy hatékony gyógyszereketígér a betegség ellen. Ezek gyakran alacsony minőségű, túlárazott termékek, amelyeket az idős polgártársainknak nincs módjuk ellenőrizni. Ezekben az esetekben a csalók személyesen keresik fel a nyugdíjasainkat, bekéredzkednek a lakásukba, házukba és kihasználják az idősek hiszékenységét, figyelmetlenségét és meglopják őket. Az idősebb generáció sajnos nagyon hiszékeny, jószívű, eszükbe sem jut, hogy ezek az emberek azzal a szándékkal keresik meg őket, hogy becsapják, illetve meglopják őket.

Tisztelettel megkérem Önöket, hogy figyelmeztessék idősebb lakóikat a fent leírt veszélyekre, akár írásban a község internetes oldalán, vagy szóban a község hangszóróján. Óvjuk együtt nagyanyáinkat, nagyapáinkat.

Nagyon szépen köszönöm az együttműködést.

Dunaszerdahelyi Járási rendőrkapitányság